Wat filtert een waterfilter?

Een waterfilter voor thuis of op werk is een snelle, makkelijke manier om puur en zuiver water te creëren. Het is belangrijk om je lichaam te voeden met het beste water om ons lichaam optimaal te hydrateren. Het heeft een hele hoop gezondheidsvoordelen om gefilterd water te drinken, zolang de juiste stoffen eruit worden gefilterd.

Dit filtert een waterfilter

Een goed waterfilter filtert daarom tenminste lood, chroom en kwik uit het water. Dat zijn voor de mens schadelijke stoffen die ook in een Nederlands drinkwatersysteem zijn terug te vinden. Daarnaast worden ook tal van andere stoffen uit het water verwijderd. Denk daarbij aan glyfosaat en PFOS / PFOA. Een goed filter filtert heel veel verschillende stoffen uit het water. Dus niet alleen kalk, maar ook stoffen als fluoride, chloor, lood en glyfosaat. Alles zodat je het meest zuivere water overhoudt.

Deze gifstoffen worden verwijderd

Total Dissolved Solids zijn verbindingen die oplossen in het water, ook wel TDS. Dit kunnen veel verschillen chemicaliën zijn, zoals calcium, magnesium en natrium chloride. Hoe lager de TDS-score van het water is, hoe beter de smaak, het uiterlijk en de geur. Een hoge score kan het water nadelig beïnvloeden.

Zo wordt water gefilterd

  • Een water bestaat uit vijf verschillende lagen die er samen voor zorgen dat alle schadelijke stoffen eruit worden gehaald, en de juiste mineralen blijven zitten. Dit gebeurt in 5 stappen.
  • Het water gaat door de grove zeef.
  • Het water komt op de verdeler terecht, die ervoor zorgt dat al het water wordt gelijk wordt verdeelt.
  • De koolstof en oxidatiereductielegering wordt geactiveerd.
  • De ionenwisselaar reinigt het water.
  • Het water stroomt uit de laatste zeef die de eventuele laatste restjes eruit haalt.

Door de juiste stoffen eruit te filteren, maak je je eigen zuivere drinkwater om je lichaam optimaal te kunnen voeden.

Dit artikel is onderdeel van een stamboom aan artikelen over waterfilters. Van de werking tot het onderhoud, van de toepasbaarheid bij thee en koffie tot de levensduur. Je vind het hier in het adviesgedeelte van onze website.