Hoe werkt een waterfilter?

Wil je zuiver drinkwater zonder al te veel moeite? Dan is een waterfilter wellicht wat voor jou. Een waterfilter slaagt erin om alle opgeloste stoffen uit het water te filteren, zodat er niks meer in het drinkwater terecht komt. Hoe dat proces precies werkt lees je hier.

De onderdelen van een waterfilter

Een waterfilter heeft een ingang en een uitgang. Het proces van water filteren gebeurt daartussen in een aantal duidelijk stappen die goed te scheiden zijn van elkaar. Stelregel is: hoe beter dit filter, hoe schoner het water dat uiteindelijk via de uitgang van het filter naar buiten komt.

Door alle opgeloste stoffen uit het water te halen, houd je alleen puur water over. Dit is mogelijk dankzij het speciale 5-traps filter van ZeroWater. Dit filter bestaat uit vijf verschillende onderdelen.

 1. Grof basisfilter
  Dit onderdeel bestaat uit een filter wat alle fijne deeltjes en bezinksels eruit haalt.
 2. Foam verdeler
  Dit stuk foam zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld over het filter, zodat het efficiënt wordt gebruikt en het vermogen optimaal wordt benut.
 3. Actief koolstof & Oxidatie reductielegering
  Diverse verontreinigingen worden hieruit gefilterd. Chloor wordt vermindert, zware metalen verminderen en schimmelvorming wordt voorkomen.
 4. Ionisatie wisselaar
  Deze wisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze in zuivere staat terug.
 5. Ultra-fijne zeef & non-woven membraanlagen
  Dit laatste onderdeel verwijdert de laatste ultrafijne deeltjes die er nog in kunnen zitten.

Wanneer het water door al deze lagen gaat, komt het er compleet gefilterd uit. Hierna heb je je eigen puur en zuiver water.

Dit artikel is onderdeel van een stamboom aan artikelen over waterfilters. Van de werking tot het onderhoud, van de toepasbaarheid bij thee en koffie tot de levensduur. Je vind het hier in het adviesgedeelte van onze website.